Wie zijn wij?

Een kennismaking

Wij zijn Marco en Judith Scharenborg. Met onze drie kinderen Jelle, Niels en Silke wonen we op het platteland, aan de rand van Haaksbergen. Een unieke plek aan het einde van een doodlopende weg, met het buitengebied in onze achtertuin. Een zee van ruimte dus om van alles te ondernemen, maar ook weer dicht bij het dorp. En géén hinder van doorgaand verkeer. Als gezin genieten we intens van de rust en ruimte op en rond het erf. Een heerlijk gevoel dat we graag willen delen met anderen.

Marco (van oorsprong hovenier; heeft twee rechterhanden) werkt al jarenlang met plezier in het speciaal onderwijs. Judith heeft zo’n twintig jaar ervaring in de ouderenzorg. Dit bij elkaar optellend hebben we – met z’n allen – besloten onze vaste baan te combineren met het bieden van dagopvang aan zowel kinderen als jongvolwassenen met een zorgvraag. In april 2009 zijn we begonnen met Zorgboerderij Buitenkans. We staan voor kleinschaligheid en ademen de sfeer van een groot gezin. Gezien de positieve reacties van deelnemers en ouders een prima keus! En zo voelen we dat zelf ook.

Ons aanbod hebben we begin 2016 uitgebreid met dagbesteding voor volwassenen. Mensen van 18+ tot (bij wijze van spreken) 100. Mensen die houden van het buitenleven. En die behoefte hebben aan sociale contacten, gezelligheid en leuke activiteiten. Afgestemd op hun mogelijkheden en wensen. Kwaliteit toevoegen aan hun leven, dat doel heeft Buitenkans voor ogen.